Relaţiile publice online folosesc şi resurse video. Dar cum şi unde?

Vă propun o temă de discuţie puţin diferită până acuma dar care se încadrează totuşi în tematica PR online: video pentru online. Este deocamdată doar o nişă, dar se dezvolta încet şi sigur şi avem deja câţiva „maeştrii” de la care putem învăţa din acest domeniu. Cel de la care am învăţat eu se numeşte Răzvan Baciu. Am avut ocazia să fiu „trained” de el la Prbeta Workshops. Deşi a fost workshopul care a încheiat experienţa mea şi deja credeam că s-au epuizat subiectele, am făcut plăcut surprinsă să primesc informaţii de genul: cum se fac mini-reportaje, slowmotion, filme de prezentare pentru corporații, video-reviews și mai nou filmări de la altitudine. Ca să fie şi mai distractiv la final a trebuit chiar noi să facem un reportaj scurt în care să promovăm cât mai bine un produs, să concepem ideea, să integrăm toţi membri echipei (eram 7) şi să scoatem ceva ce ar atrage atenţia şi interesul nu doar a celor prezenţi ci şi a publicul larg. Am avut ocazia să fiu actriţă pentru 30 de secunde, dar ce a ieşit… nu pot compara cu ce vedem la televizor de obicei.

Razvan-Baciu-5-300x195Dacă vă interesează acest domeniu, acest ea sunt câteva sfaturi direct de la maestru: concretizaţi experienţa în ceva scurt dar interesant, nu lung şi plictisitor, ţineţi cont de secundă 12 (experţii spun că dacă persoană e captivata până în secunda 12 al videoclipului îl va urmări până la sfârşit), încercaţi să faci produsul cât mai creativ posibil şi nu în ultimul rând pentru a obţine ceva de calitate documentaţi-vă în privinţa tehnicilor de bază pentru filmare (asta dacă doriţi ceva realizat cu un minim de cost, pentru că dacă aveţi buget disponibil sugerez să-l investiţi într-un cameraman profesionist).

Cred că în câţiva ani vom auzi mai multe de video news release, conferinţe online, marketing folosind video, evaluarea companiilor prin vox pop etc dar până atunci să ne mulţumim cu ce avem. Vă recomand pentru inspiraţie bloggul lui Răzvan, dar şi a partenerul lui al cărui blog îl găsiţi aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s