Cine se ascunde în spatele unui concept inovativ?

Mă inspiră oamenii puternici. Mai mult decât atât mă inspiră femeile puternice care ştiu să îşi construiască o carieră fără a scarifica viaţa personală şi familială. Şi dacă nu mă credeţi, vă spun că există şi în România modele care ar trebui să ne influenţeze mai mult decât „femeile mondene”. Astăzi vreau să vă vorbesc despre o persoană de care am aflat prin intermediul BI. De fapt, indirect prin ei, pentru că ştiam că este un om de comunicare şi marketing de excepţie (a fost şi director de marketing la Germanos Telecom) însă ceea ce am aflat prin campania „Un Buzz pentru Buzz Store” este faptul că a devenit antreprenor, şi aşa cum era de aşteptat, ideea ei este mai mult decât „de calitate”: agenţia de marketing participativ BUZZStore ( unde lucrează alături de Daniela Rusu) care aduce în România un concept inovativ şi un instrument nou de marketing bazat pe cea mai puternică formă de influenţare: părerea onestă a unui prieten.

65668_articolAş vrea să luăm în considerare calităţile unei astfel de persoane şi ce anume am putea „împrumuta” sau învăţa de la ea în cariera proprie de oameni de comunicare şi de marketing. Am aflat mai multe informaţii într-un interviu pe care îl găsiţi complet aici. A fi „un geniu intrapersonal” cum spune Adelina Pasat, căci despre ea este vorba, este o calitate absolut necesară unui om care lucrează cu alţi oameni. Este vorba de capacitatea de înţelegere şi relaţionare cu semenii noştrii, având şi o mare uşurinţă în a identifica nevoile lor şi a le satisface prin produsul sau serviciul promovat. Un om ca Adelina mizează pe principiul „omul potrivit la locul potrivit”, de aceea alege oamenii care, chiar dacă au puţină experienţă profesională, au o deschidere şi o dorinţă de a învăţa foarte mare. Pentru începătorii în PR, asta e o veste bună, alţi angajatori ar trebui să îi urmeze exemplul. În final, mă motivează faptul că nu a ales un job doar pentru că i se acordă o poziţie bună sau un venit atrăgător, pentru ea contează foarte mult libertatea de a acţiona, de a experimenta, de a fi creativ.

Acum să vorbim despre ceea ce a realizat prin BuzzStore. Acest concept nou presupune că cei care îi susţinem ideea şi anume buzzeri primim spre testare produse gratuite, pentru ca mai apoi să ne exprimăm opinia sinceră şi să diseminăm informaţia cu cât mai multe persoane în cercurile pe care le frecventam, pe reţele de socializare etc. Un client mulţumit aduce alţi clienţi mulţumiţi, cu atât mai sigur dacă anterior au auzit o părere clară a unui prieten apropiat, ci nu o reclamă cu un mesaj strict comercial şi deloc credibil. Putem deveni lideri în grupul nostru, putem avea o opinie consistentă şi prezentă, ascultată şi luată în considerare. Ce altceva îşi poate dori un om de comunicare?

20130119030940-logo-buzzstore-1Nu mă surprinde faptul că a ajuns la această concluzie şi anume că marketingul participativ este conceptul viitorului, după ce a acumulat o experienţă de peste 15 ani făcând marketing clasic. Dacă un specialist a ajuns la această concluzie, ce părere mai pot avea angajatorii cu privire la utilitatea acestuia? Şi apropo de angajatori, s-a gândit şi la ei, şi le oferă posibilitatea să comunice direct cu clienţii. Sperăm că vor fin din ce în ce mai mulţi interesaţi de această „ofertă” de interacţiune cu rezultat sigur. Spun sigur pentru că folosesc mini-chestionare speciale pe care le dezvolta pentru fiecare produs în parte – (U&A şi Customer Satisfaction), utilizând inclusiv Net Promoter Score, pe care angajatorii le pot utiliza în strategia de marketing a brandului.

Angajatori, oameni de PR, pasionaţi, vă sugerez să vă documentaţi mai mult pe site-ul lor aici şi pe pagina oficială de facebook aici. Haideţi să susţinem BuzzStore şi să ne lăsăm inspiraţi de oameni de succes precum Adelina Pasat. Eu sunt un buzzer, tu?

P.S. Găsiţi şi părerea mea despre BuzzStore într-o postare anterioară pe care o găsiţi aici.

2 gânduri despre &8222;Cine se ascunde în spatele unui concept inovativ?&8221;

  1. Pingback: Castigatori campanie "Un BUZZ pentru BUZZStore"

  2. Pingback: Moşu’ a venit mai devreme decât speram. Ce bine e să fii buzzer! | CUM SĂ FACEM PR DE CALITATE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s