Bucuria de a da, sau de a primi?

E sezonul cadourilor şi fiecare dintre noi ne gândim la cel puţin cinci persoane cărora le pregătim o surpriză frumoasă. Suntem asaltaţi de atât de multe campanii care ne îndeamnă să cumpărăm, să dăruim să achiziţionăm, însă câte dintre ele se gândesc că această acţiune nu este tocmai posibilă sau accesibilă tuturor? E frumos să dăruim şi oricât de puţin sau mult am avea, ideea nu e să cumpărăm cel mai scump ceas, sau alte lucruri extravagante ci ca ceea ce oferim celorlalţi trebuie să arate că ei înseamnă mult în viaţa noastră.

a-inceput-agitatia-cumparaturilor-de-craciun-121936Nimic nu se compară cu acea bucurie de a cumpăra (am văzut exemple în care a devenit cronică) şi unora ne pare rău că se întâmplă doar de două ori pe an (eh trei dacă punem la socoteală şi zilele de naştere ale celor dragi), dar fie că vrem sau nu să recunoaştem, ne place să dăruim la fel de mult cât primim, şi varianta inversă e adevărată: ne place să primim la fel sau poate mai mult decât să dăruim. E un concept care ne defineşte ca şi naţiune şi un aspect care, spre mirarea mea a fost cam puţin folosit sau exploatat de către companii sau agenţii de PR în această perioadă.

Ideea de a cumpăra, dar în acelaşi timp de a primi ceva înapoi ne atrage, nu doar fiindcă „gaura” din buget devine mult mai mică, ci şi fiindcă putem cumpăra mai mult fără a ne face griji că ne stricăm economiile de pe card exact acum la sfârşit de an. Există însă o campanie despre care am aflat de curând lansată de Piraeus Bank România. A fost bună ideea lor, sunt cu siguranţă cu un pas în faţă în momentul acesta la capitolul „campanii de Crăciun”, faţă de competitorii săi. Care e mai exact ideea?

piraeus-bank_3Utilizatorii cardurilor de credit Piraeus Visa Exclusive Gold și Piraeus Visa Exact vor primi 3% înapoi din valoarea cumpărăturilor făcute până la data de 31 ianuarie – 2014, indiferent de locul de unde fac cumpărăturile (în țară sau în străinătate). În plus orice persoană care accesează microsite-ul cardulcupromotii.ro, la completarea unui formular de participare, intră automat în cursa pentru câștigarea unui smartphone Nokia Lumia 925. Dacă vă gândiţi acum cam cât înseamnă 3%, la un coş de cumpărături în valoare de 500 de RON, e 15 RON primiţi înapoi. Cumpărăturile se acumulează deşi nu ne dăm seama şi ne-ar putea fi de mare ajutor băniţii primiţi cadou.

Fiind însă şi sezonul în care trebuie mai mult ca niciodată să ne amintim de cei mai puţin norocoşi decât noi, propunerea mea e ca banii restituiţi de la Piraeus Bank România să îi investiţi în viitorul unui copil şi să deveniţi Donator de viitor. Bucuria de a primi un zâmbet din partea acelor micuţi vă va transforma sărbătorile în ceva miraculos. Mai multe informaţii găsiţi într-un post anterior şi aici.

Bucurie la cumpărături înseamnă să iei fiecare lucru cumpărat şi să îl înfăşori cu iubirea şi fericirea de a-l dărui. Folosiţi-vă de oportunitatea oferită de Piraeus Bank România şi investiţi acolo unde credeţi că vor fi folosiţi cel mai bine.

Vă spun mai devreme anul acesta Sărbători Fericite!

Reclame

Un gând despre &8222;Bucuria de a da, sau de a primi?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s