Nu judeca o carte după coperta sa! (partea a doua)

Revin să scriu din nou despre grupul de pe facebook „Brains, not looks” pe care îl găsiţi aici. Deasemenea dacă nu aţi citit încă ce am scris despre acesta, o puteţi face aici. Postul de faţă este un fel de partea a II a pentru că mi-am dat seama că încă mai am foarte multe de zis şi de împărtăşit cu voi.

936433_576845832336209_1423097911_nFac parte din grup de când am zărit campania şi observ cu bucurie că pe zi ce trece sunt din ce în ce mai mulţi „adepţi”, atât pe facebook cât şi prin numărul de articole pe BlogalInitiative. Sunt sigură că vă gândiţi cum de mă bucur, pentru că având în vedere că va creşte competiţia există şi şanse mai mici de câştig, însă sunt sigură  că această campanie va fi castigata chiar de cine merită. Exista o tendinţă  de a aştepta la un interviu de angajare şi a te gândi că vezi oameni mult mai buni ca tine, fără a ţine cont de ce ştii.  S-ar putea să vezi oameni excelent îmbrăcaţi, cu un zâmbet de Hollywood şi debordând de energie şi încredere, care au capul „gol” şi sunt pur şi simplu exagerat de încrezuţi în „inteligenţa” lor care le va „câştiga” job-ul ca un fel de zi cu noroc la ruletă. De fapt, dacă eşti sigur pe ce ştii şi nu te concentrezi prea mult pe cât de „extraordinari” sunt ceilalţi în comparaţie cu tine, ai mult mai mari şanse să „câştigi” tu la ruletă.

994164_576496952371097_921532054_nExperienţa mea cu un interviu de angajare a fost una singură, însă recunosc că m-am intimidat când am intrat în birou şi am observat un adevărat teanc de CV-uri ale tuturor persoanelor care mai aplicaseră pentru job. Nu a fost o experienţă prea plăcută, „şefa” era prea plictisită să mai pună aceleaşi întrebări şi probabil să audă aceleaşi răspunsuri. Nu le-a picat prea bine când au auzit că pe viitor vreau antreprenoriat aşa că evident, nu am primit job-ul. Am fost „certată” mai târziu de prietenii din câmpul muncii că nu am urmărit „ghidul de interviu”, însă eu nu regret nimic pentru că am fost sinceră şi cu mine şi cu ei.

Luca ne-a mărturisit pe facebook că nici unul dintre noi nu a ghicit compania pentru care lucrează. Bănuiam că are de-a face cu domeniul online şi social media, dar dacă spune că nu e aşa, îmi mai acord o şansă la ghicitoare. Cred că Luca lucrează pe HR, tocmai ca şi „om de interviu” pentru o companie. Poate fiindcă e unul dintre ei, are de a face cu prea multe răspunsuri standard şi s-a hotărât să i-a măsuri! Oricum îmi doresc în continuare cu tărie să câştig aceasta campanie pentru că ştiu că pot, dar vreau să mi-i se ofere şansa să arăt că pot!

Mă bucur ca atâţia oameni iau problema in serios. Bravo tuturor!

5 gânduri despre &8222;Nu judeca o carte după coperta sa! (partea a doua)&8221;

  1. Este oarecum nedrept fata de cei care doresc sa aiba la un moment dat o cariera pe cont propriu ca liber-profesionist/antreprenor ca pentru aceste perspective nu li se ofera sansa unei slujbe pentru a castiga experienta. Drive-ul tau ar putea fi un atu pentru o companie care promoveaza intraprenoriatul.

    Răspunde
  2. Pingback: Imaginea caracterului, acum şi pe Facebook | DISCERNE

  3. Pingback: Cât de sigur(ă) pe tine şi sincer(ă) eşti într-un interviu pentru o slujbă? | Jurnalul Bucurestiului

Lasă un comentariu