Da, vorbesc serios! Campanie de succes în social media pitoresc!

De ce să vorbim doar cu negativism? Probleme de PR, lipsa relaţiilor publice de calitate, lipsa de informaţii etc. Vreau să te anunţ cu mândria de roman că există campanii în derulare sau derulate deja în România care s-au bucurat de succes. Campanii în mediul online doar, folosind social media, cu efecte pregnante în viaţa reală.

De curând am fost la Prbeta Talks, un eveniment organizat pentru a aduna specialişti şi reprezentanţi de companii şi pentru a educa publicul ce înseamnă social media şi relaţii publice online de calitate. Am avut marea surpriza ca la prima ediţie să se prezinte o campanie realizată pe facebook, care „a făcut valuri”, şi care din punctul meu de vedere era aproape imposibil de dezvoltat şi demarat prin metode clasice de promovare .

Ca să nu mai prelungesc suspansul, este vorba despre proiectul „Parcul Natural Lunca Mureşului” organizat de Mioara Popescu, Senior Consultant Profil Advertising, care a ţinut un mini discurs şi ne-a împărtăşit puţin din experienţă şi modul de lucru la un astfel de proiect. Am savurat informaţia ceva mai bine ca şi cafeaua, iar timpul a trecut la fel de repede.

73530_401323223293068_816136161_n

Ce am reţinut din prezentarea ei au fost următoarele: promovarea clasică nu se potriveşte cu mediul online, deci informaţia plictisitoare (doar date şi cifre gen documentar) nu atrage publicul interesat de „divertisment” din online, e important deci să ne schimbăm atitudinea; atrage publicul ingenios pentru a le stârni curiozitate şi a-i face să interacţioneze cât mai mult cu tine (ei au realizat un concurs de fotografie, iar pozele afişate pe facebook urmau a fi premiate); motivează audienta prin premii atractive (cele mai bune fotografii au fost premiate); fii prezent, comunica!

Ca sa nu uitam de niste date tehnice: la momentul cand a inceput campania aveau 457 de prieteni, acum au 1413. De la 0 la 5 followers.

Am primit o lecţie de PR de succes adevărată şi posibilă mai aproape de noi decât credem. Deci, se poate! Mulţumim că faceţi PR de calitate! Mai multe informaţii aici.

149553_391448130947244_1147554681_n

3 gânduri despre &8222;Da, vorbesc serios! Campanie de succes în social media pitoresc!&8221;

  1. Pingback: Accepţi o altă provocare? | CUM SĂ FACEM PR DE CALITATE

  2. Pingback: După o provocare, vine şi răspunsul! | CUM SĂ FACEM PR DE CALITATE

  3. Pingback: Cum alegi cea mai bună soluţie pentru o problemă? | CUM SĂ FACEM PR DE CALITATE

Lasă un comentariu